...

Lady Gaga pratar svenska i Paparazzi videon och det låter riktigt roligt.

Lady Gaga Alexander Skarsgård

-Älskar du mig?
-Klart jag älskar dig!
-Puss puss

-Litar du på mig?
-Självklart

-Sluta

-Titta in i kameran
-Vad göru?

-Sluta

-Jävla f....


I´m yours

Kikar på lite Idol och käkar skorpor och te, mums... Vet ni vad som också är mums?

Jo det är moms, i alla fall enligt min föreläsare. Moms är statens största inkomstkäll och därför är det mums i statens pengamage. Visst är det intressant? Nu ska ni få höra vad jag har lärt mig idag:

Mervärdesskatt betalas utav alla som har en yrkesmässig verksamhet och omstätter mer är 30 000 kr per räkenskapsår. Säljer du en vara eller tjänst inom Sverige ska svensk moms påföras, inom EG ska ingen svensk moms påföras utan köparen ska redovisa ett momsbelopp utifrån deras lagstadgade mervärdeslagstiftning. Säljs en vara eller tjänst utanför EG ska ingen moms påföras.. Läser du fortfarande? Moms kanske är mums men det är inte roligt.

Nu ska jag se på Grey´s!

GRF 138, grönt och grönt

Från kl.13 idag har jag fyllt in registeringsnummer, mätt ett bakhjul och ett framhjul och satt lappen under vindrutetorkaren. Jag jobbar extra med att mäta däckdjupet på bilarna som står på Ikeas parkering. Det är ett sammarbete med Goodyear och vi är 4 som mäter. Kvällen (6h) gick faktiskt ganska fort och jag hoppas att morgondagen går lika fort. Vi ska mäta hela denna helgen och nästa.

För två dagar sedan vaknade jag upp med ont i höger foten och jag kan inte komma på varför. Jag har fortfarande ont och lindade foten innan jag gick till Ikea. När vi var färdiga kändes min fot som en klump så jag har tagit ett fotbad och masserat den. Hoppas att den är bättre imorrn!! Vi mäter ungefär 250 bilar per dag så jag kommer att gå en hel del.

Det är inte världens roligaste jobb men det är bara 6 dagar och jag får betalt :) Kommer även att få ett presentkort på 500 kr på antingen Ikea eller H&M, teamledaren visste inte exakt.

Ha en bra kväll, nu ska jag sova!!

22 september inte oktober...

Idag är det är en månad kvar till jag blir 21! Yeii! Förutom att det är det så fyller 3 personer som jag känner år idag. Kusin Emma, och gamla klasskompisarna Malin och Matilda. Grattis flickor! Hoppas att ni har en bra dag och äter massvis med tårta :)


Uppe med tuppen (Henric)

Idag är jag ledig från skolan, inga lektioner, men ändå gick jag upp 7. Känner mig rätt så duktig faktiskt. Gick en liten snabb promenad runt viken och köpte mjölk till vårt förmiddagskaffe. Henric har för övrigt blivit en riktig kaffetant!

Nu har jag bokat tid med syon på skolan för att prata lite om vad jag ska välja till våren. Nu är det skatterätt som gäller och till våren ska det skrivas uppsats, dubbel :S ! Förhoppningsvis får jag lite klarhet på torsdag.

Om en timma ska jag till friskis och svettas lite men först ska jag till Skatteverket och hämta lite blanketter.

Puss lööv hooj!

Familjen Falkenswärd älskar verkligen att tvätta eller så är det extremt smutsiga

Jag provade att färga lite kläder och ett par skor till svarta igår i min tvättstuga. Det gick jätte bra och skorna ser nästan nya ut. Var lite orolig att det ev. skulle färga av på nästa tvätt så jag körde en maskin efter men det blev inget på det, kanoners!

 

När jag skulle boka tid såg jag en sak. Vi har en kalenderlista som man skriver upp sitt namn och bokar tid. Man får boka hur många tider som helst men endast 1 tid per dag. Tiderna ligger på ca 4 h, beror lite på helg och vardag. Familjen som bor bredvid mig har verkligen tagit fasta på att man får tvätta så mkt man vill och har enligt listan haft 3-4 tvättider per vecka. Jag förstår inte hur de kan hinna med att smutsa ner så mycket så att de kan fylla upp sina tvättimmar. Jag som visserligen bara är en person tvättar 1 gång på två veckor och då blir det aldrig mer än 2 tvättmaskiner, en mörk och en ljus. De är 4 pers men jag får ändå inte ihop det. Vi har två tvättmaskiner som tar 5 och 3 kg!! Så om vi säger att de gör som mig och tvättar endast 2 tvättar per tillfälle, då tvättar det minst 24 kg per vecka. Att de har den tiden också att springa fram och tillbaka från tvättstugan, herregud!

 

Det är så här jag spenderar mina söndagar: gör en grundläggande analys av mina grannas tvättmönster. :)


Gårdagen

Igår hade jag och Henric 1 års dag. Vi "firade" med att gå ut och äta Pappardelle provencale (pasta med fläskfile) på en liten italiensk restaurang i stan. Sen fick jag en underbart armband och champange av Henric :) Tack älskling för ett härligt år!

Fika med födelsedagsbarnet Caroline

Idag fyller Carro 21! Stort grattis :) Var och fikade med henne förut efter att hon hade varit hos frisören i 4 h och endast slingat håret.. Skit snyggt blev det men jag tror att hon var rätt trött på stället när hon gick därifrån. Nu sitter jag och väntar på att Henric ska komma med tåget från thn. Kanske ska göra några uppgifter i mitt skattehäfte. Någon som vill ha lite hjälp med skatteplaneringen, titta hit!Carro på Melkers café, där chai latten är på tok för söt (gick inte att dricka, skummet var dock gott)


Erikas crazy arm

Kikade på Erikas blogg förut och såg att hon och Emma har varit med i en artikel på bohusläningens hemsida. De är med på en bild också där Erikas arm ser helt galen ut. Måste bara visa bilden.


http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.575929

Måste bara lägga till en sak om texten under bilden (vilken ni endast ser om ni trycker på länken). Tycker att det är gör konstigt att det står Erika från Trollhättan när hon helt klart enligt mig är från Vänersborg!! Tokfian bor ju där nu men hon är fortfarande en vbgare!!

...

Fy, fick man för att man skulle fixa punkteringen på cykeln. I morse skulle jag vara duktig och cykla till skolan. Efter halva vägen började cykeln låta konstigt och när jag stannade visade det sig att däcket låg mot kanten av paket hållaren så det var inte mkt mer att göra än att gå resten av vägen. När jag kom fram hade däcket nästan lossnat från ramen och kedjan var på väg av hjulet, tur att jag inte cyklade vidare.
Jag hade prov cyklat till friskis i går men det är ju typiskt att cykeln dummar sig när jag ger mig på en längre tur. Till skolan är det ca 6 km varav 2 är i uppförsbacke. Det var precis innan uppförsbacken som cykeln sa ifrån. Lyckligtvis har jag en pojk som bor precis vid skolan och har lite verktyg som jag kunde låna. Ger mig på att försöka fixa cykeln, en gång till. Tror att det har fixat sig men när jag börjar rulla iväg, låter den fortfarande hemskt. Kedjan är inte spänd. Rullar ner cykeln till skolan och försöker att rikta in hjulet och spänna kedjan. Lyckas äntligen någorlunda! Första jag gör att är att gå in på toaletten och tvätta bort all olja som täcker mina händer, förutom ena tummen som är täckt av blod (lyckades nämligen att fläka upp rätt mkt hud när jag skulle fixa cykeln). Upptäcker när jag är hyfsat ren att jag har fått olja på min nya klänning, åh vilken rolig dag jag har! Har nu lyckats få bort det mesta så det syns inte om man inte vet om det. (smart av mig att berätta det för alla, hehe) Lyckades iaf att cykla hem cykeln utan större svårigheter.

Tog lite bilder innan jag cyklade iväg i morse, pigg och redo för en härlig cykeltur...


Papper överallt

Sitter och försöker få lite ordning bland mina papper. Imorrn ska jag på studienämnds möte och har massa häften som jag ska ha med mig. På torsdag är det utbildning för rekryteringsnämnden och sedan möte med KEY-projektgruppen där vi ska ta kort och bestämma ett kick-off datum. Jag ska ansvara för marknadsföringen tillsammans med en annan kille. Tror att det kommer att blir bra men just nu har jag inte så bra koll på vad vi ska göra. Vi får väl oss ner och brainstorma lite.

Godnatt

Malin, cykelreparatören

Nu har jag precis bytt däck på min cykel, och inte var det lätta framhjulet utan det lite krångligare bakhjulet. Wooow!
Känner mig lite duktig nu. Var på biltema igår och letade däck, hade skrivit upp alla siffror som jag kunde hitta på det gamla däcket för att få rätt sort. Så där stod jag helt själv och tittade på däck, får dock erkänna att jag ringde till pappa för lite råd :) Däcket passade jätte bra, åh så duktig jag är! Ska ta en provcykeltur till friskis och träna lite sen.


Jag när jag byter cykeldäck :) 

(Borde kanske öva lite på mina paint kunskaper)

Look at it!


Hittad...

Jag har äntligen hittat min kamera, dess laddare och mobilsladden så att jag kan överföra bilder. Vet ni vart de låg? Jo, på översta hyllan i min garderob där jag med all säkerhet har lagt då jag snabbt skulle städa undan.

Nu ska jag titta på bilderna i kameran :)

haha, hihih, hohoh

Jag tittar på... tråkiga idol, men ändå måste jag se det

Jag äter... choklad och chips, slår på stort fredags mys

Jag lyssnar på... Aqua, Idol tog nämligen slut och för att de har släppt en "ny" skiva

 


Tråkigt att vara sjukJag har tråkigt på dagarna. Fyller de med att se på tv, vila, äta, se på tv, vila och äta men det är vad som krävs för att bli frisk. Gick en promenix bort till Carro förut och såg på två avsnitt av SACT, de kan man se om och om igen. Imorrn ska jag på arbetsintervju på en butik i stan, hoppas att jag kan få lite extra jobb där. Vore toppen att få lite extra pengar i fickan :)

Måste leta upp min sladd till kameran så att jag kan lägga upp lite bilder, det måste jag ju kunna få in i min hektiska vardag :P

Tranbärsjuicedrickande på schemat nu sen sängen.
C yah!

I´ve - got - it - AGAIN

Hej hej.
Imorse gick jag upp 7 för jag hade besök hos farbror doktorn, ni förstår jag har fått ont i mina njurar och undrar om det kanske ligger en liten inflamation där och busar.
På vårdcentralen var det först kö till receptionen, sedan vänta på labbet och lämna kisseprov, vänta på doktor Roger (som hade tjyvat en annan doktors rum för på dörren stod det Gordon Riemersma), vänta på labb för att bli stucken i armen :(, vänta på att provet ska undersökas och sedan in till Rogge igen. Slutdom: urinvägsinfektion.

Puh - färdigt med allt väntandet!

Trodde jag!

Efter att ha varit inne på vct i 2 timmar var klockan nu 9.40 och apoteket öppnar inte fören 10.00 (exakt, jag kollade) så jag fick fint sitta och vänta lite till.

Nä, nu har jag klagat färdigt. Ska gå och köpa lite tranbärsjuice nu för det förlamar tydligen de små bakterierna som lever loppan i mig nu. (Tranbärsjuice är annars väldigt gott att blanda drink på, ex. cosmopolitan)RSS 2.0