In school

Nu sitter jag i skolan och har precis varit duktig och ringt till olika banker i Vänersborg. Nu ska Malin skaffa sommarjobb! Det passar ganska bra att ringa runt just nu för jag har ändå INGEN aning om vad jag ska skriva i mitt första paper i Beskattning II. Det ska handla om väsentliga kunskaper för att förstå och tillämpa skatterätt. Vilka är de lixom ?!? och jag får inte hitta på och tycka som jag vill utan måste bakgrund till mina belägg och reflektioner. Har varit runt i biblan och samlat på mig massa böcker som jag hoppas ska ge mig stor kunskap om detta ämne. Vi får se hur det går... fortsättning följer på detta mystiska äventyr....

Trollhättan är räddad

Idag kom det glada beskedet att Spyker Cars köper Saab. De har fått lån på 4 miljoner som ska rädd vår kära fabrik i Thn. Jag tycker att detta är jätte bra men tanke på alla som nu kan få behålla sina jobb. Det är flera företag som är helt beroende av Saab så detta besked kommer nog som ett tecken från ovan.

 

Nu blir det PH fö hela slanten...


Tisdag

Idag har det varit fullt fart i skolan. Började dagen med Hogialektion, sen blev det lunch i en FULL knökad skola. Det var verkligen folk överallt och det gick inte att var i gläntan och äta så jag och Henric fick gå till ettan och äta lunch där. Fick dock stå i kö 5-10 min innan vi fick värma maten. Efter lunchen hade jag kursstart på Beskattningsrätt II som jag ska läsa vid sidan av mitt program. Det kommer att bli mycket att göra fram till april men tänk vad jag kan slappna av då och ägna mig åt uppsatsen och det fina vädret! Har kanske ordnat sig med min uppsatspartner också, ska nog skriva med en tjej som också läser Beskattning II. Härligt, då har det löst sig!!

Våffelkalas

Ikväll har jag haft våffelkalas med Johanna, Caroline och Sandra. Brudarna kom hit runt 18 och sen satte kalaset igång. Carro tog disken, jag blanda smet, Johanna vispader och Sandra dukade. Vilket gäng!! Våffeljärnet ställde vi på en träskärbräda på hörnet av bordet och sedan gräddade vi våfflorna medan vi smaskade på de färdiga. MUMS vad gott det är med våfflor.

Leker lite

Jag håller på att lära mig Photoshop nu och leker massa med bilder. Det senast verktyget jag har lärt mig är liquify. Bilden till höger är före redigering.



Här har jag gjort tvärtom:


Bikini nästa?

Idag är det soligt och fint här i Karlstad så då passar det ju perfekt att börja kolla på bikinis! Gäller ju att vara ut i god tid :D Hittade två fina på Victoria Secret...


Vietnam nästa!

Jag vill åka till Vietnam, verkar super spännande! Sa till mamma förut att jag var lite sugen på att åka dit och hon fick nog lite panik. "Du får inte åka dit Malin!! Det är på tok för farligt." Har kollat runt lite och läst massa resedagböcker och det är lika farligt som att åka till thailand bara att det är billigare att leva där. Jag skulle vilja resa till Ho Chi Minh staden och sen besöka Chi Chi tunnlarna, åk till Hoi An och får en skräddarsydd kostym för ca 250 kr och såklart besöka de underbara stränderna. Blir super sugen på att åka men det finns varken tid eller pengar för en sådan resa. Blir ju klar till sommaren med plugget men jag vill gärna ha med mig någon och tiden man ska åka dit är december - april och då har Henric skola och kan inte vara borta i så länge. Åker man dit vill man ju gärna vara där i minst 2 veckor så att man kan hinna uppleva allt. Det är ju trots allt flygresan dit som är det dyra med resan. Boende får man för runt 80 -120 kr natten på bra hotell. Maten kostar runt 20-30 kr och ölen 7 kr. En timmes massage på stranden går för cirka 30 kr. Billigt värre!



(Lekte lite med photoshop) Bilderna är tagna av Patricia Grundberg, en klasskompis från gymnasiet, som var i Vietnam i december -09 - januari -10 med sin mamma och syster.

Glass i stora lass

Nu sitter jag och käkar lite glass, nämligen krokantglass, och det är såå gott! Glass borde vara nyttigt och inte innehålla så mycket socker men ändå vara lika god. Nu sitter min pojkvän och hänger över datorn och försöker kika på vad jag skriver. Han tycker att jag är osocial och borde umgås mer med han. Får kanske göra detta :)

Puss

Äntligen helg!

Tenta igår gick inget vidare. Första tentan som jag går ut från salen och inte tror att det finns en chans att klara den. T och M måste rätta VÄLDIGT VÄLDIGT snällt (vilket betyder att de ger poäng även för fel svar) om jag ska klara den här tentan. På måndag startar två nya kurser, jippe! eller inte. När jag har haft två veckor fulla med hektiskt plugg som bara äter upp allt bra humör så är man inte laddad för mera skola och ny information. Det som är positivt är att de nya kurserna är redovisning och beskattning = massa matte och det finns inget roligare att plugga än matte. Är inte ironisk nu om man nu tro detta. Matte kräver inget krångligt bakomliggande analyserande och när man väl förstår det så är det klart som korvspad!

Har nyss kommit hem från bio. Har varit på bio två gånger på 7 dagar, kan kanske vänja mig vid detta :) Idag var det Luftslottet som sprängdes med min älskling. Det var en bra film, dock lite läskig men jag hade älsklingens hand som tryggt kramade min. Nu får ni sova gott. Imorrn ska jag på spinning kl.10 och kickstarta igång helgen!
















Puss på er...

Onsdag

Idag är det onsdag och imorrn är det tentadags! Nu har jag förberett mig i över 2 veckor och längtar tills allt är över. Ska ladda med god frukost och frukt matsäck till tentan! Önska mig lycka till!!

Söndag

Har tenta på torsdag och har pluggat hela veckan så idag ska jag ta lite paus. Ska snart åka till Henric och ta en fika. Ikväll blir de kanske badmingtonmatch mot Henrics kompis + tjej. Hoppas att vi vinner:)

Få 5 träningstillfällen på SATS

http://www.sats.com/utmaningen/?utm_source=webtraffic&utm_medium=banner&utm_content=5-gratis&utm_campaign=SV-jul2009

Klicka på länken och gör testet så får du 5 träningstillfällen på SATS, dock inom en period på 10 dagar. BRA VA!

Snabba cash

Nu har jag precis kommit hem från bion Snabba Cash. Tyckte att den var spännande och intressant. Det hände verkligen saker hela tiden dock hade den inte ett lyckligt slut. Åh, jag gillar verkligen filmer med lyckligt slut, man mår så bra när man går därifrån. De senaste två fimerna (Stieg Larsson 1 & 2) jag såg på bio var inte heller så lyckliga nästa film hoppas jag blir en riktigt romatisk pluttenuttig film :) OOO JA!

Filmen med Joel Kinnaman i huvudrollen är mycket lik hans senaste filmer i Falk serien dock är han om ännu hetare i denna. Tycker faktiskt att han är snygg som överklass bratt. Nu är jag uppe i varv efter en fartfylld film så nu ser jag på en skräckfilm på tv. Tyckte att det passade bra som nervarvning :P

: Damn HOT (minus mustasch såklart)

 


I vått och tort, in i det sista

Imorse for jag upp som en tupp när klockan ringde, kvar ligger en pojkvän och dreggelsover:) Jag skruttar omkring och fixar god frukost: nypressad apelsinjucie, en kiwi, fil med krossade linfrön, äggmos och ett glas vatten. Fixar till mig och säger glatt hejdå till pojkvännen. Tar min raska härliga promenad till busshållplatsen och där får humöret sig en törn. Ska köpa nytt busskort och detta har de så klart höjt och kostar nu 187 kr för 14 dagar, DYRT!! Köper det lilla pappret som man sen ska lämna till busschaffören med busskortet. Kortet är bort!! Kommer på att pojkvännen har lånat det och inte gett tillbaka det.. åh...måste gå tillbaka hem och hämta det. Hrm.. tillslut hamnar jag på busse och mitt fina morgonhumör är som bortblåst. Oj, vad lockande det blev att åka bussen tillbaka hem igen och skippa tråkig pluggdag. Men Malin håller i ändå, i vått och tort, in i det sista (vad får jag allt ifrån: JAG är för rolig helt enkelt)

Gudrun, du har såå snygga ben!

Räck upp handen alla som tyckte att Gudrun faktiskt var ganska bra igår på Lets Dance. Jag halvtittade på programmet igår och tyckte att allas vår feminist var helt OK! Dock var den mycket fokus på alla bruttors ben. "Åh, du har så snygga ben och du vet verkligen vad du ska göra med dem" var nästan en standard fras från juryn.
(hihi, vilken rolig bild jag hittade)

Hihi den var kul

Den här tycker jag var lite halv käck sådär:)



Congrats baby brother!!

Lillebror fick nyss reda på att han har vunnit en resa till valfri skidort för hela familjen, värde: 25 000 kr! Helt wonderful:) Man skulle spela ett spel på Extras hemsida och han kom först! Åh så roligt att någon man känner äntligen vinner en såndär tävling. Congrats baby brother!!



Jag städar

När jag åkte hem över julen fick jag ta med mig min packning i två omgångar. Först det som jag inte använder så ofta några veckor innan jul och så det nödvändigaste veckan innan jul, då jag åkte hem för att stanna ett tag. Det är helt otroligt att jag behöver SÅ mycket packning för bara 3 veckor. Hur mycket har jag då använt av alla mina nödvändiga saker som jag tvunget skulle ha med? Njea, nästan inget. Avänder nästan bara mina favoritkläder och när de är smutsiga tvättas de så att de kan avändas nästa dag igen:) Sorgligt...

Men nu har jag tagit fasta på vad min kära lilla mamma gör: slänger det jag inte använder. Och med slänger menar förstås att jag lägger de i mitt rum här hemma så att jag slipper ta med det upp till Karlstad. Toppen tycker jag för då slipper jag ju den extra packningen plus seperationsångesten över att behöva slänga mina saker. PERFA!! De känns ju nästan som att jag har slängt dem då jag inte kan använda dem i Karlstad.

Jag har en medhjälpare som väljer vad som ska med och inte. Hon är väldigt aktiv må jag säga!


Har inte kommit på det...

Har fortfarande inte kommit på det där hysteriskt roliga som jag skulle skriva här..

I dagarna har det kommit massor med snö. Vad det norrland vi bodde i eller? jag kommer inte riktigt ihåg... Har snöat så mycket att man börjar tro det.

Igår hjälpte jag mamma att styla om sin blogg och ge den ett litet lyft, tycker att det blev riktigt bra. Gå in och kika på den : mammas blogg.

Idag har jag varit och åkt skridskor på bandy rinken med Sanna, Christoffer, Linn och Erika. Vi tultade omkring där på isen i en timma ungefär men sen fick mina skridskor nog och bstämde sig för att bli telemark-skridskor, de först i Sverige faktiskt! Under tiden vi åkte runt så hittade vi 3 små skruvar under olika tillfällen och efter att jag hade 2 dubbla salkow och en himmelspiruett samtidigt som jag gick ner i splitt så förstod vi varför. Skruvarna hade hållt fast skenan på min skridsko så helt plötsligt låssnade hälen från skenan och blev på så vis en telemark-skridsko. Tror dock att det var för att mina skridskor inte var vana vid de påfrestningar mitt proffsiga åk hade.

Efter skridskorna åkte vi till Emma och fikade macka. Jag glömde min philadelphia där också som jag skulle göra frosting till mina muffins här hemma. Nu ska jag göra soppa.

Hejsvejs

RSS 2.0