Denna uppsats, denna uppsats

Igår kväll blev det grillis och mello:) Jag och Henrics syster Kristin satt i deras källare och dissade/hissade olika bidrag i Eurovision medan killarna satt på övervåningen och spelade ukulele. De sjöng hejvillt där upp och drog den ena låten efter den andra, goa killar det! Dock var det ingen skönsång direkt så vi fick överrösta dem med hög volym på tvn.

Idag har jag läst igenom analysdelen på min uppsats och ska snart köra en genomgång av referenserna. Nu är jag trött på den! Den ska lämnas in på fredag sen är det över, förhoppningvis blir vi godkända:) Håller tummarna!!

Imorrn är det introduktion på pionen och så funderar jag på om jag ska ta en promenix till tygaffären och kika på nya gardiner till mitt rum.

Lena från Tyskland vann igår

Keep on running

Idag blev det en 9a runt kanalen, lite knixigt eftersom det är väldig smal stig med många stenar. Jag fick hoppa omkring lite ibland :)

Nu ska jag hoppa in i duchen och sen åka till Henric där jag, han och Daniel ska grilla och jag ska dricka rosé!

Igår blev det strandgatan med Linn, Erik och Erika. Mycket mysigt, vi gick till hemmakväll sen och hyrde en film som vi såg hos frikia, lite halvdan film men trevligt att umgås med härliga vänner.

Pusspår´e

Avstånd: 9 km
Min/km: 6,11 min/km
Underlag: Backigt :)
Känsla: helt ok

Walking in memp... regnet!

Har varit ute och knallat en tur till sjön i regnet. Har ledig dag så vet inte riktigt vad jag ska hitte på. Har redan sett en beckfilm, kört två diskmaskiner (det finns en i Henrics kök, kanoners!), gått i en timma, tagit på lite BUS..
Ska sätta mig och knåpa på mitt CV nu och försöka skicka iväg några ansökningar.

Felsägningar

Var inne och kikade på spiderchicks blogg nyss och hon skriver om felsägningar som man har sagt när man var barn eller vuxen. Det här var det jag kom på:

När min kompis var lite kallade hon smörgås för pujje. Hon kunde säga både smör och bröd men smörgås hette pujje. Själv kallade jag blomma för mojja.

När det gäller felsägningar i sånger kan man ju bara tänka tillbaka på Spice girls alla texter där:
Say what you want, what you really really want
blev
Säja walla want walla willy willy want
eller
Bomfunk MC - Freestyler
Freestyler , rock the microphone
blev
Freestyla- rakka makkafon


Lämnat nycklarna

Idag har jag städat lägenheten och lämnat nycklarna till den nye ägaren, känns skönt att det är gjort. Har bara seminarie på onsdag sen åker jag hem till Vbg.


Söndag

Avstånd: 1 mil
Tid/km: 5,8
Väder: Sol
Underlag: Asfalt, 3 km uppförsbacke

Lördag

Avstånd: 2,6 km
Tid/km: 5,10
Väder: Molnigt
Underlag: Terräng

Mys på balkongen

I lördags var det riktigt sommarväder och termometern visade över 20 grader.

Kvällen avslutades med vin på Elins balkong och Jag, Elin och Johanna satt i linne fram tills tolvslaget.


6,5 km denna gången

Väder:



Kläder:



Var lite kyligt idag så det blev löparjacka och långbyxor



Avstånd: 6,5 km
Tid/km: 5,49 min/km

Vårt rum på IKEA

Jag och Henric har ett rum på IKEA som vi använder som inspiration när vi funderar hur det kommer att se ut i vår eventuella lägenhet. Det är alltid roligt att fundera på hur man kan möblera och inreda en lägenhet.




Scones

Det fanns bara tråkig frukost här i morse så jag bestämde mig för att slänga ihop lite scones. Blev nygräddade scones till frukost, yummie! :D


Då var jag färdig

Väder:

Kläder:

Har inte mina Nike skor där Nike+ ska ligga i sulan så jag satte fast sensorn på mina gamla skor, fungerade perfekt! Är nöjd över mitt köp. Under löpningen var det en kvinnoröst som sa: "1, 5 km kvar, 1 km kvar, 500 meter kvar".

Avstånd: 3,3 km

Tid/km: 5,05

Väder: Sol och ganska blåsigt

Känsla: Trött för jag startade lite för hårt.


Laddar för löpning

Nu ska jag snart ut o springa lite. Regnet öste verkligen ner i morse så jag trodde inte att det skulle bli någon träning idag. Enligt mitt schema på Nike+ så ska det blir en runda på 3,3 km. Ska försöka få upp ett bra tempo eftersom det är en kort strecka. Vi får se hur det väl går. Ikväll ska jag till Elin och mysa på hennes balkong. Godingen Johanna ska också vara med och det blir cider/vin och grill på schemat. Håller tummarna att det blir sol!

Hörs snart igen!!


Jag lyssnar på


Nike+

Idag var jag och provade ut ett par ny löparskor, dock fanns de inte i min storlek så jag får vänta lite men jag köpte en sådan:


Nike+

Nike + känner av din takt, brända avstånd och kalorier. Allt är i minnet medan du kör och när du kommer hem kan du ladda ner den till datorn och ladda upp den online till Nike + webbplats. Nike + webbplats spårar alla dina tidigare körningar. Det håller reda på dina genomsnittliga takt. På webbplatsen kan du också ställa specifika mål, antingen på distans, tid, takt och hur ofta du kör. Du kan skapa dina egna utmaningar eller så kan du delta i andras utmaningar. På webbplatsen finns också en utbildningsguide som ger dig möjlighet att välja vilken typ av lopp du tränar till och skapar ett träningsschema som kommer att göra dig redo för loppet.

Mitt mål är att springa Kraftprovet den 16 juli. Tänkte att jag kunde uppdatera här på bloggen hur det går för mig  träningen.

Ha en mysig fredagskväll.

Jag lyssnar på


Å regnet det bara öser ned...

Nu har det där med bloggande tagit en ny riktning, hit och dit skriver bloggare om privata saker. T.ex. när de har mens. Det där är lite o ta i tycker jag.

Nu sitter jag knåpar lite på den JasnÄcvsKmsvLmsaA uppsatsen. Arjgh, vad man blir frustrerad. Känns lite som att någon tycker att "nu jäklar ska Malin få det tufft sista terminen så att vi skrämmer bort henne från att någonsin plugga mer!" I tisdags var det en vecka kvar till inlämning SEM 3 och jag och Emma kände att det är fixar vi fint och Hej! vad duktiga vi är. Vi trodd att vi med god marginal skulle sätta den hära uppsatsen tills nästa tisdag, no problemo vettu. MEN sen hade vi ett samtal med vår handledare och fick miljoner saker att fixa innan vi ens kunde tänka på att börja bli färdiga. PUH! då dog jag och Emma. Nu har vi fått en liten nytändning och har börjat beta av sakerna som ska göras. En sak som ändå känns ganska bra är att vi kan verkligen se skillnader i uppsatsen från kursens början och den vi har nu, det är en stor förbättring. Känner mig rätt så stolt att vi ändå har fått en bra uppsats hittills, tror att jag kommer att vara riktigt nöjd över den när vi är färdiga. Och vilken underbar första semesterdag jag kommer att få när den publiceras.

Kommer att jobba på ett ålderdomshem i Vänersborg i sommar och förhoppningsvis kommer jag och älsklingen att flytta ihop i början av augusti. På önskelistan står en 3a med balkong på sandhem i Trollhättan. I höst vet jag inte riktigt vad som händer men det gör faktiskt ingenting!

Jag vill ha sol!

Inredning

Jag är rikligt sugen på att flytta till en stor härlig lägenhet, helst med balkong. Jag tycker om ljus inredningsstil och tänkte ge några exempel:

 

Zinklåda (199 kr) (http://www.etthusivitt.se/) Fint ställe att förvara alla inredningstidningar (som jag kommer att börja prenumerera på när jag flyttar till lägenheten) och även mina kokböcker (de som inte ligger vid nattduksbordet och väntar på att bli lästa, har nämligen kokböcker som kvällsläsning innan jag somnar (Finns det någon annan som gör likadant måntro?)).

 

Och så ska jag skrubba golven med hjälp av den här hinken, oboy vad jag ska skrubba asså om jag får en sådan hink!

 

Zinkhink (279 kr)

 

När jag ska tvätta hittar jag tvättmedlet i denna burken…  (249 kr)

 

 

På balkongen kommer denna att stå. (54 kr) Anar du ett mönster här eller?

 


SM i ekonomi

Idag har jag varit på final i SM i ekonomi. Ja tänka sig, sådant finns faktiskt. Det var 17 lag som deltog och de 2 lag som deltog från Karlstad var 2 av 4 i finalen. KarlEkon som jag tillhör slutade som 3e och Handelshögskolan i Göteborg blev 1a. Nu sitter jag och knaprar cashewnötter, mumsigt!

Igår var jag och Henric på bio, Iron man 2 blev det. Det var en väldigt bra film som var spännande nästan hela tiden samtidigt som den var rolig. Henric tyckte att det var bland de 5 bästa filmerna som han har sett. Den 3e bästa som han har sett på bio.

Ha en bra lördagskväll

Till Ikea

Nu ska jag åka iväg till Ikea och luncha med Mormor och Morfar (som fyller 75 år idag). Jag gillar verkligen dem, de är så goa och roliga att vara med. Mysigt värre! :)

Jag och mormor i somras på en båt i Karlstad


Alvis är tillbaka

För några dagar sedan försvann min katt hemma i vänersborg men nu har hon kommit tillbaka. Mamma satte upp ett kort på henne på Hemköp, nära där vi bor, och det var en snäll dam som såg Alvis gå runt affären och mjaua. Hon plockade upp henne och ringade oss direkt. Nu är Alvis hemma igen!! Hon har gått utan mat i 6 dagar och stod utanför fiskaffären och ropade efter mat, usch jag tycker att det är så hemskt! Super glad att hon är hemma igen :D






Jag bjussar på trippelhakan bara för att Alvis är så söt !

RSS 2.0